Aandacht voor korte films met festival (video)

Aandacht voor korte films met festival (video)
Aandacht voor korte films met festival (video) © Tegenstroom
Festival kortfilms
Thema
Het korte filmfestival in Sas van Gent heeft als thema 'Alles van waarde is weerloos' en is volgens filmmaker en initiatiefneemster Jeannice Adriaansens een ode aan de kwetsbare film. 

MFC

Het multifunctioneel centrum 'De Statie' in Sas van Gent heeft geen bioscoopzaal, maar de verschillende ruimtes zoals de sporthal worden geschikt gemaakt om films te projecteren. Behalve de films zijn er tijdens het festival muziekoptredens en worden prijzen uitgereikt voor o.a beste fictie en non-fictie film, een publieksprijs en een prijs van de vakjury.
Jeannice Adriaansens
Het festival is een initiatief van de Zeeuws-Vlaamse cineaste Jeannice Adriaansens. Haar korte film 'Springtij' won prijzen op festivals in Spanje, Italië, Bangladesh en de Verenigde Staten. Adriaansens vindt dat de kortfilm te weinig aandacht krijgt in Nederland.
Filmfestival kortfilms

Samenwerking

Adriaansens zocht de samenwerking met de Orde van den Prince, een Vlaams-Nederlands Genootschap voor taal en cultuur. Zij vonden het festival een geweldig initiatief en daarom wordt de eerste editie van het festival grotendeels door de Orde van den Prince gefinancierd.
Filmfestival kortfilms