Zeeland Refinery: Vrouwen zorgen voor betere oplossingen (video)

Zeeland Refinery: Vrouwen zorgen voor betere oplossingen (video)
Zeeland Refinery: Vrouwen zorgen voor betere oplossingen (video) © omroep zeeland
© omroep zeeland

Tien procent vrouwen

VLISSINGEN-OOST - "Een kleine tien procent van onze werknemers is vrouw. Dat vinden we te weinig. We doen ons best om meisjes te interesseren voor techniek. Ook hebben we vier Wajongers in dienst genomen. Zij hebben een vorm van autisme. Ze worden gewaardeerd en nemen ook echt werk uit handen. Het bevalt ons prima.", aldus Human Resource manager Alex van Schaik.
© omroep zeeland

Uitdaging

Arbeidsgehandicapten worden vaak over het hoofd wordt gezien bij het opvullen van vacatures. Mensen met een beperking vragen immers meer aandacht. Volgens Alex van Schaik is het niet niks om je personeelsbestand gevarieerder te maken, maar toch ging het bedrijf de uitdaging aan. 
Discriminatie arbeidsmarkt

Andere kijk op de zaak

De vrouwen én werknemers met een beperking hebben een positieve uitwerking op al die mannen in de raffinaderij. "Het geeft een andere kijk op de zaak. Zo benaderen vrouwen dingen anders dan mannen. Ook komt het de sfeer in het bedrijf ten goede."
Discriminatie arbeidsmarkt

Intentieverklaring ondertekend

Het bedrijf in Vlissingen-Oost ondertekende tot nu toe als enige Zeeuwse bedrijf het Charter Diversiteit. Een intentieverklaring waarin een werkgever verklaart zich actief te willen inzetten voor meer diversiteit op de werkvloer. Het Anti Discriminatie Bureau Zeeland heeft als doel om de komende jaren tien Zeeuwse werkgevers het Charter Diversiteit te laten tekenen.