Dresscode gala: bokshandschoenen en korte broek (video)

Dresscode gala: bokshandschoenen en korte broek (video)
Dresscode gala: bokshandschoenen en korte broek (video) © OZ
Kickboksgala Zierikzee
ZIERIKZEE - Chique naam
Het klinkt chiquer dan het is, zo'n kickboksgala. In de praktijk is het een mooie naam voor een serie kickbokswedstrijden. Zaterdagavond betraden zo'n vijftig kickboksers in duo's de boksring. Wie tijdens een partij de meeste punten behaalt, wint het duel. Punten behaal je door middel van trappen, stoten en continue doorvechten tot de vooropgestelde tijd voorbij is. 
Kickboksen in Zeeland
De sport kickboksen wint aan populariteit in Nederland. Ook in onze provincie bieden verschillende verenigingen en sportscholen kickboksen aan. Kickboksgala's daarentegen zie je niet veel in Zeeland. Zeeuwse wedstrijdvechters moeten deze gala's vooral buiten de provinciegrenzen zoeken. Karkach Gym organiseerde om die reden in februari voor het eerst in jaren een kickboxgala in Vlissingen. 

Award

De wedstrijd van zaterdagavond werd georganiseerd door de Zierikzeese kick- en thaiboksvereniging Team Zeltech. Deze vereniging is sinds 2015 als erkende kick- en thaiboksschool aangesloten bij de kickboksbond WAKO Nederland. Dat jaar won de vereniging ook de award voor leukste sportclub van Zeeland.