Weinig animo voor plek in Café Top-100 (video)

Weinig animo voor plek in Café Top-100 (video)
Weinig animo voor plek in Café Top-100 (video) © oz
Slechtste cafés

Nog nooit meegedaan

IJZENDIJKE - Café Cadsandria in IJzendijke is zo'n café dat niet meedoet aan de verkiezing. Eigenaar Erwin Groosman vindt z'n eigen café wel erg leuk, maar is vooral te bescheiden voor deelname. "Wij zijn maar een klein cafeetje, dat winnen we toch nooit van die grote jongens?" Maar eerlijk gezegd, heeft hij nooit overwogen om zich in te schrijven voor de Café Top 100. "Eigenlijk zou ik niet eens weten waar ik dat dan zou moeten doen!"

Stamgasten

Ook de klanten van Cadsandria zijn te spreken over de uitspanning. "Ik kom hier al veertig jaar. Het is hier altijd gezellig, de barvrouwen zijn gezellig, het is hier gewoon goed", vertelt een van de vaste gasten.
© oz
Principekwestie
Volgens Robbert Roggebrand, de eigenaar van de Zeeuwse winnaar van dit jaar De Gekroonde Suikerbiet, is het echt een principekwestie. "Een aantal cafés wil gewoon niet betalen voor deelname." Volgens hem gaat het niet eens om de hoogte van het bedrag (149 euro voor abonnees van de Misset Horeca en 199 euro voor niet-abonnees) maar echt om het feit dat er überhaupt moet worden betaald. "Tot een paar jaar geleden was dat niet het geval en toen deden nog veel meer cafés mee", aldus Roggeband.
Promotie
Bij 'de Biet' in Zierikzee doen ze ondanks de protesten over de inschrijfkosten gewoon nog mee, zegt Roggeband. "Het is toch gewoon een mooie titel die ons veel promotie oplevert. Daarnaast vinden ook onze stamgasten het erg leuk. Het is hun café dat dan wint. Die erkenning is dus voor ons en onze klanten leuk. Daarnaast maakt de vakjury ook altijd een uitgebreide rapportage over onze zaak. Daar leren we van."