Speler van Hoek hangt celstraf boven het hoofd (video)

Doka-ZNO161115YU
HOEK - Celstraf
Vorige week publiceerde de Belgische krant De Standaard al over Armand Doka. De krant schrijft dat hij voor de rechter moest komen wegens mishandeling van zijn vriendin. Daarbij is de celstraf geëist. Volgens de voorzitter van HSV Hoek hebben de voetballer en zijn vriendin een gesprek gehad met hem. Daarin zei Doka dat de rechtszaak niet over hem zou gaan.
Aanwezig
Bij justitie in België bestrijden ze de lezing van Doka. Volgens Gilles Blondeau, Substituut-Procureur des Konings, gaat het wel degelijk om de voetballer van Hoek. "Hij was zelf aanwezig bij de zitting vorige week. De verdachte betreft wel degelijk Armand, Doka, thans voetballer bij Hoek." Volgens Blondeau is de voetballer eerder al tot vijf jaar cel, met aftrek, veroordeeld voor een poging tot doodslag.
Armand Doka Hoek
Armand Doka Hoek © Orange Pictures
Verrast
Voorzitter Art van der Staal van HSV Hoek reageert verrast. "Wij hebben een open en eerlijk gesprek gevoerd met Armand Doka (foto boven, met rugnummer 25). Hij was geschrokken van de berichtgeving, en ontkent iets met de zaak te maken te hebben.

Niet bereikbaar

Het wordt voor Hoek pas een issue als hij daadwerkelijk veroordeeld wordt. Tot die tijd kan ik niet anders doen dan met hem praten." Armand Doka zelf is niet bereikbaar voor commentaar, Art van der Staal is de enige die namens Hoek over de zaak naar buiten treedt, maar wil niet voor camera reageren.

Uitspraak

De uitspraak in de zaak tegen Doka is op 8 december. "Tot dan wordt de heer Doka geacht onschuldig te zijn", laat de Belgische justitie nog weten.
Foto: Orange Pictures