Openingsdatum kerk Hoek bekend (video)

Openingsdatum kerk Hoek bekend (video)
Openingsdatum kerk Hoek bekend (video) © oz
Opening kerk Hoek

Klok

HOEK - Sinds deze week luidt de klok van de toren weer elk uur en elk half uur.  "Hè, hè, de klok doet het weer, hoor je de mensen van Hoek zeggen," zegt dominee Arie van der Maas. "Het ontroert de mensen. Je ziet nu weer in de verre omtrek de wijzerplaten weer schijnen op het dorp."

Schoonmaken

Deze week is de oplevering van de opgebouwde kerk. "Op dit moment vinden de laatste werkzaamheden plaats," vervolgt Van der Maas. "Daarna gaan we schoonmaken en dan de inboedel er weer in. Het is fijn weer een eigen plek te hebben."

Volgens schema

De opbouw van de kerk is eigenlijk best snel gegaan, vindt de dominee. "Als je eenmaal bezig bent kan het niet snel genoeg gaan, maar tegelijkertijd is het ook eindelijk zo ver. Uiteindelijk is alles volgens schema gegaan."

Heropening

Vrijdagmiddag 9 december is de officiële opening van de kerk om 14.00 uur, zaterdag 10 december is iedereen welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Zondag is er dan om 14.30 uur nog een feestelijke kerkdienst. 

Glossy

Voor deze gelegenheid wordt een glossy bewaarmagazine uitgegeven. Dit magazine staat boordevol achtergrondinformatie van het afgelopen bouwjaar, meer over de kerk en verhalen van betrokkenen en dorpsgenoten.
© OZ
De protestantse kerk in Hoek brandde af op nieuwjaarsdag 2015.