't Kompas uit Hoek maakt de coolste kettingreactie (video)

't Kompas uit Hoek maakt de coolste kettingreactie (video)
't Kompas uit Hoek maakt de coolste kettingreactie (video) © OZ
Dow Kettingreactie

Facebook

TERNEUZEN - Alle ingezonden filmpjes staan al een tijdje op de Facebookpagina 'Dow Terneuzen'. Uit alle inzendingen zijn de winnaars gekozen; het filmpje met de meeste likes op Facebook en het filmpje dat de vakjury van het bedrijf het meest bijzonder vond. De achtste groepers in Hoek zijn dolblij met de prijs, al hadden ze het niet verwacht. "Er deden zoveel scholen mee en in het begin hadden we niet eens zo veel likes", zegt een van heen breed lachend.

Op de valreep

Tijdens het verrassingsbezoek in Hoek maakte wetenschapper Matthijs Ruitenbeek ook de winnaar van de valkjuryprijs bekend. Het is Floortje van Eijk van de Meerpaal in Terneuzen. Zij stuurde haar filmpje op de valreep in, maar maakte zeker indruk. "Het gaat om een goed plan, dat je goed laat zien wat je gedaan hebt en dat je dat na afloop opschrijft. In dit filmpje zit alles", zegt Mathhijs. Ook Floortje mag op kosten van Dow met haar klas naar Technopolis. 

Wetenschap is cool

Dow schreef de prijsvraag uit in het kader van het weekend van de wetenschap begin oktober en hoopt zo basisschool leerlingen warm te maken voor de wetenschap. "De hoop is dat ze er heel enthousiast van worden en nog heel lang met wetenschap bezig zijn", besluit Matthijs.