Dertig tekeningen om je nieuwe woonplaats te leren kennen (video)

Dertig tekeningen om je nieuwe woonplaats te leren kennen (video)
Dertig tekeningen om je nieuwe woonplaats te leren kennen (video) © OZ
Profiel Agnes den Hartogh

Liefde

VLISSINGEN - Ze verhuisde voor de liefde naar Zeeland. "Mijn man is opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen en zijn droom was om ooit weer in Zeeland, aan het water, te gaan wonen. Na jaren in de randstad, hebben we een tijdje in Laos (Azië) gewoond. Daarna vroegen we ons af waar we terug in Nederland wilden wonen. Dat is Vlissingen geworden. "
Opdracht
Om zo snel mogelijk haar nieuwe woonplaats te leren kennen, heeft ze zichzelf de opdracht gegeven om elke dag te tekenen over Vlissingen. Ze noemt die tekeningen 'November is Vlisdingen'. Den Hartogh is illustrator. Ze zet haar talent in om met de omgeving bekend te raken. "Ik kies soms typische Vlissingse onderwerpen uit, maar heb ook al een tekening gemaakt over een middagje politiebureau dat ik inmiddels achter de rug heb. 
Benieuwd naar een greep uit de tekeningen en de bijbehorende verhalen? Klik dan op de onderstaande video. 
Voorbeelden van tekeningen
Tekeningen
Ze schetst op locatie een pentekening. Die neemt ze mee naar huis. Voor alle zekerheid maakt Den Hartogh er dan een kopie van. "Meestal kleur ik thuis de tekeningen in met aquarel en als dat opgedroogd is nog verder met potlood." Als de tekening af is, gaat ze terug naar de locatie om over de tekening met mensen in gesprek te gaan. 

Waardevol

"Dat levert fantastische verhalen op", vertelt ze enthousiast. "Ongelofelijk wat ik allemaal al in zo'n korte tijd geleerd heb over Vlissingen. Bijzonder hoe gastvrij iedereen is en hoe veel tijd ze voor mij nemen. Ik had het idee om 10 minuutjes met mensen over de tekening te praten, maar soms zit ik wel meer dan een uur bij iemand thuis."

Einde van de maand

Tot en met woensdag (30 november) maakt Agnes nog tekeningen over Vlissingen. Daarna hoopt ze ze ergens tentoon te kunnen stellen. Alle tekeningen en verhalen staan op haar blog.