Slot Oostende bijna klaar

Slot Oostende bijna klaar
Slot Oostende bijna klaar © Heiko Strietman / Omroep Zeeland
Rondleiding Slot Oostende
Rondleiding Slot Oostende © Heiko Strietman / Omroep Zeeland
GOES - Werkzaamheden
Ondernemers Yamina Abdoun en Anita Maas zijn blij dat de grote werkzaamheden achter de rug zijn. Het gaat nu nog vooral om de afwerking. Begin februari moet het dan zover klaar zijn dat het binnengedeelte in gebruik kan worden genomen. De tuin die zal op een later moment onder handen worden genomen.
Stadsbrouwerij
"In het voormalige slot komt een bierwinkel en stadsbrouwerij", zegt eigenaresse Maas. "Er komt een horeca- en zalencomplex in en een prachtige binnentuin met een klein hotelletje en een bottelaarij." Volgens Maas is het uniek en is het een culturele toevoeging voor Goes. 
ITEM Verbouwing Slot Oostende
Bierbrouwerij slot Oostende
Bierbrouwerij slot Oostende © Heiko Strietman / Omroep Zeeland
Geschiedenis
Het kasteel stamt uit de twaalfde eeuw en is het oudste gebouw van Goes. Het is het enige kasteel in de gemeente waarvan nog iets van over is. Tot voorjaar 2011 was het oude slot grotendeels verstopt in het voormalig Grieks restaurant Rhodos en de voormalige bioscoop aan de Singelstraat.
Lees ook: De geschiedenis van Slot Oostende in Goes

Bioscoop
De oude bioscoop is in juni 2011 gesloopt. Hierdoor zijn diverse oude funderingen tevoorschijn gekomen, die nog niet eerder ergens beschreven stonden. Ook het strippen van het voormalig Grieks restaurant heeft interessante historische elementen blootgelegd.

Verbouwde ruimte slot Oostende
Verbouwde ruimte slot Oostende © Heiko Strietman / Omroep Zeeland