CNV Vakmensen positief na gesprek Bax-shop

CNV Vakmensen positief na gesprek Bax-shop
CNV Vakmensen positief na gesprek Bax-shop © Omroep Zeeland
© website CNV
ITEM Bax CNV

Aanpassingen

GOES - Volgens Kitty Huntjens van de vakbond is het gesprek onder meer gegaan over wat er is aangepast door de directie in hoe er met personeel wordt omgegaan. Eind september spraken beide partijen al met elkaar over mogelijk verbeterpunten. "Ik heb afgesproken met de directeuren om inhoudelijk niets te zeggen over wat we besproken hebben", zegt Huntjens. "Maar, wat ik wel kan zeggen is dat er positieve veranderingen op gang zijn gekomen."

Sinterklaas

Volgens personeel dat bij CNV geklaagd heeft, zouden ze structureel worden geïntimideerd, overuren niet uitbetaald krijgen en op een agressieve manier gedwongen worden om door te werken. Of één van deze pijnpunten zijn of worden aangepakt, mag vakbondsbestuurder Huntjens niet zeggen. "Wat ik wel kan zeggen, is dat er bijvoorbeeld rond de drukte van Sinterklaas een zichtbare verandering heeft plaatsgevonden." 

Toneelstuk

De afgelopen weken sprak Omroep Zeeland met verschillende medewerkers die bij het bedrijf werken. Zij geloven niets van de beloftes van de directie. "Niemand gelooft dat de directeur openstaat voor verandering. Hij is onderdeel van een groot toneelstuk", aldus een van de medewerkers.
Bax-shop personeel
Bax-shop personeel © Omroep Zeeland
Flyers
Eind september deelde de vakbond zo'n 200 flyers uit aan personeel van het bedrijf met de mogelijkheid om ervaringen met de vakbond te delen. CNV Vakmensen heeft inmiddels 58 flyers teruggekregen. De ingestuurde formulieren zijn gebruikt tijdens het gesprek met de directie. Het bedrijf heeft tijdens het eerdere gesprek met Huntjens aangegeven een goed werkgever te willen zijn.
Interne email
Na publicaties bij Omroep Zeeland ontkende het bedrijf de beschuldigingen van oud-werknemers en personeel. Later bleek uit een interne email dat directeur Jochanan Bax erkent dat er fouten zijn gemaakt en er nog steeds dingen niet goed gaan.