Zeeland wordt wakker: staking, ouderenzorg en zondag

Zeeland wordt wakker: staking, ouderenzorg en zondag
Zeeland wordt wakker: staking, ouderenzorg en zondag © oz
© Sas4550 / Flickr
OOST-SOUBURG - Foto: sas4550 / Flickr

Staking

Medewerkers van Cargill in Sas van Gent gaan staken voor een betere cao. Volgens de vakbonden FNV en CNV is de directie van het bedrijf niet ingegaan op een ultimatum. De medewerkers willen een eenjarige cao met een loonsverhoging van 3 procent en eisen een betere regeling voor oudere werknemers.
tuin Villa Rittenborgh
tuin Villa Rittenborgh © OZ

Ouderenzorg

De private ouderenzorg neemt toe in Zeeland. De private zorg kan kleinschalige zorg, met veel persoonlijke aandacht in een huiselijke aanbieden. Villa Rittenborgh in Middelburg is een van die private aanbieders. In de villa wonen ouderen die lijden aan een vorm van dementie.
© OZ

Zondag langer open

De gemeente Hulst wil de openingstijden van winkels op zon- en feestdagen verruimen. Dat staat in een plan van burgemeester en wethouders. In het nieuwe plan mogen winkels open zijn van 8.00 tot 20.00 uur.
weerfoto paalhoofd cadzand 18 november 2016
weerfoto paalhoofd cadzand 18 november 2016 © Flickr - Brian van den Berk uit Philippine
Foto: Brian van den Berk, Philippine

Het weer in Zeeland

Het is iets minder onstuimig geworden, maar toch is de zuidwestelijke wind vandaag nog matig tot krachtig. In de koude en onstabiele lucht drijven er buien van zee binnen, een enkele met hagel en ook onweer is mogelijk. Tussen de buien door laat de zon zich af en toe zien. Het wordt rond de 8 graden.