'Meer aandacht voor Zeeuws Erfgoed'

'Meer aandacht voor Zeeuws Erfgoed'
'Meer aandacht voor Zeeuws Erfgoed' © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Opgravingen
Volgens Beaart doet het tijdschrift 'Zeeuws Erfgoed' absoluut goed werk, maar gaat het daarbij voornamelijk over opgravingen en historische panden. "Dat zijn allemaal hele goeie dingen, en als er een scherf in de grond zit, of een stuk roest, dan kun je daar zeker over schrijven. Maar er zijn ook een heleboel schilderijen voor Zeeland verloren gegaan." En volgens Beaart is daar echt te weinig aandacht voor.

Volgende project

Kees Beaart woont in Lekkerkerk, maar is zeer geïnteresseerd in de Zeeuwse geschiedenis. Naast zijn onderzoek naar de zeventiende-eeuwse wetenschapper Johannes Goedaert, wil hij zich nu ook gaan richten op andere Zeeuwen. "Bij mijn volgende project wil ik graag vergeten Zeeuwse schilderijen onder de aandacht brengen." Volgens hem kun je daar, als je er attent op bent, namelijk nog best veel van vinden.
Tentoonstelling
Beaart was vandaag in Zeeland omdat hij samen met het Zeeuwse Museum een tentoonstelling ingericht heeft over de Middelburgse geleerde Johannes Goedaert. De tentoonstelling opent zaterdag 19 november.
Luister hieronder de Zeeuwse Kamer waarin Kees Beaart te gast is terug.