Provincie doet handreiking naar Oostkerk

Provincie doet handreiking naar Oostkerk
Provincie doet handreiking naar Oostkerk © Hans Huvers | Verzeeuwigd
© Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Middelburg
Aanvankelijk zei het provinciebestuur 'nee' tegen het verzoek om een bijdrage van 500.000 euro te doen om de Oostkerk te helpen. Maar nu ook de gemeente Middelburg een half miljoen euro meebetaalt aan een oplossing, is De Reu weer bereid om opnieuw na te denken over een bijdrage.

Kleine slag om de arm

Wel houdt De Reu nog een kleine slag om de arm: "Binnenkort bespreek ik met het dagelijks provinciebestuur het nieuwe verzoek om mee te betalen. We moeten nog dekking zoeken voor die 500.000 euro en die moet vermoedelijk uit de algemene reserve komen." 
Zo kort mogelijk leeg
De Oostkerk is nu nog eigendom van de Protestantse Gemeente Middelburg, maar die kan het pand niet meer betalen. Daarom sluit de kerk op 8 januari 2017 definitief de deuren. Als het aan de gemeente Middelburg ligt, staat de kerk zo kort mogelijk leeg.
Concerten en evenementen
De vereniging Hendrick de Keyser wil de kerk overnemen en gebruiken als locatie voor concerten en evenementen. Daarvoor is in totaal anderhalf miljoen euro nodig.

Definitief

Binnenkort neemt het dagelijks provinciebestuur een definitief besluit over financiële steun aan de Oostkerk. Provinciale Staten moeten daar dan nog mee instemmen.