Zeeland wordt wakker: storm, tegenwindfietsen en herdenken

Zeeland wordt wakker: storm, tegenwindfietsen en herdenken
Zeeland wordt wakker: storm, tegenwindfietsen en herdenken © OZ
© oz

Storm

OOST-SOUBURG - Bij de brandweer zijn zondag tientallen meldingen binnengekomen vanwege de storm. De meldingen kwamen vanaf 10.45 uur binnen en kwam uit heel Zeeland.
Ploegentijdrit
Ploegentijdrit © NK Tegenwindfietsen
Tegenwindfietsen
Teun Sweere uit Zevenbergen is de winnaar van het NK Tegenwindfietsen. Op de stormvloedkering legde hij de 8,5 kilometer af in 22.30 minuten. Jan van Belzen uit Arnemuiden eindigde als tweede (23.21), Robbie Rens uit Amsterdam als derde (23.43). Bij de dames won Mathilde Matthijsse uit Grijpskerke met een tijd van 28.09 minuten.
Herdenking verkeersslachtoffers
Herdenking verkeersslachtoffers © OZ

Herdenken

Ieder jaar de Zeeuwse verkeersslachtoffers herdenken is voor de nabestaanden van levensbelang. Dat zeggen Peter en Marijke van der Weele uit Kortgene. Zij verloren hun zoon Perry in 2010 bij een verkeersongeluk en ondervinden al zes jaar steun en troost bij de jaarlijkse herdenking.
Weer
Vandaag is het een heel stuk rustiger dan gisteren maar helemaal droog blijft het niet. Overdag kan er al een buitje vallen. Bewolking breekt soms iets op, dus een beetje zon zit er wel in. Bij een matige, buitengaats vrij krachtige zuid- tot zuidoostenwind is het zeer zacht. Het wordt 14 of zelfs 15 graden.