Cargill zwicht niet voor druk vakbonden

Cargill zwicht niet voor druk vakbonden
Cargill zwicht niet voor druk vakbonden © OZ
© OZ

Verklaring

Wij betreuren dat de vakbonden dit pad hebben gekozen, ondanks dat wij herhaaldelijk hebben aangegeven tot overleg bereid te zijn," aldus de verklaring. "We blijven aandringen om op een constructieve manier te onderhandelen met de bonden om tot een goede overeenkomst voor de werknemers en Cargill te komen."

Verbaasd

De voedingsmiddelenproducent zegt verbaasd te zijn dat de bonden niet openstaan voor een salarisverhoging van 1,8 procent op jaarbasis, volgens het bedrijf meer dan het marktgemiddelde. "Bovendien biedt Cargill al een van de beste regelingen voor oudere werknemers, wat in het voorstel behouden blijft."
Onderhandelingstafel 
Cargill benadrukt dat ze zo snel mogelijk weer aan de onderhandelingstafel wil zitten met de bonden. "Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, brengen we daar eerst onze werknemers van op de hoogte.”

Staking

Werknemers van Cargill in Sas van Gent staken voor een betere cao. Volgens de vakbonden is de directie van het bedrijf niet ingegaan op een ultimatum om de lonen met 3 procent te verhogen en een betere regeling voor oudere werknemers in te voeren.