GOES mist kansen tegen Sliedrecht en ligt uit bekertoernooi (video)

GOES mist kansen tegen Sliedrecht en ligt uit bekertoernooi (video)
GOES mist kansen tegen Sliedrecht en ligt uit bekertoernooi (video) © rene van der vliet
Goes-lang-ZNO161119BM

Meer balbezit

SLIEDRECHT - Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat GOES weinig onder deed voor de Zuid-Hollandse hoofdklasser. De ploeg van trainer John Karelse had vaker de bal en creëerde ook de beste kansen in het eerste kwartier via Erwin Franse en Steve Schalkwijk, die de lat raakte.

Organisatie

In de fase daarna werd GOES slordiger en had het vooral moeite met de organisatie bij balverlies. Dat leidde tot een paar goede kansen voor Sliedrecht waarvan Mike Langerak de grootste miste.
Weer de lat
Vlak voor leek GOES op voorsprong te komen toen Franse een enorme kans kreeg, maar weer stond de lat een goal van GOES in de weg. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. De inzet van Nizar Mekkaoui werd door Jelle Klap van richting veranderd en verdween achter doelman Uijl. In de slotminuut van de eerste helft leek Arif Irilmazbilek voor 2-0 te zorgen, maar hij stuitte op dezelfde doelman.

— Jan-Jaap Corré (@jjcorre)
">
Reuze kansen
Na rust ging GOES op zoek naar de gelijkmaker. Lange tijd waren de kansen schaars maar in de slotfase was GOES nog een aantal keer dichtbij een treffer. Eerst schoof invaller Ray Kroon de bal oog in oog met de doelman naast, en even later raakte Schalkwijk voor de tweede keer het houtwerk. De lat stond een penaltyserie in de weg. Aan de andere kant kreeg ook Sliedrecht via Sjoerd van der Waal nog een enorme kans op 2-0, maar gescoord werd er niet meer.
Reactie Schalkwijk
Scoreverloop
1-0 Mekkaoui (43)
Opstelling
Uyl, Klap, Rentmeester, Tawfik, Van Hecke, De Winter, Hollemans, De Kroo (De Winter/19), Franse, Schalkwijk, Kabwe Manengela (Mombarg/72) 
Sliedrecht Goes