NK Tegenwindfietsen onder zware omstandigheden

NK Tegenwindfietsen onder zware omstandigheden
NK Tegenwindfietsen onder zware omstandigheden © OZ
© OZ

Inkorten

NEELTJE JANS - De elementen zijn de organisatie dus goed gezind. Meer dan goed zelfs, want even werd er gedacht aan het inkorten van de route, omdat het volgens de organisatie te hard zou gaan waaien. Maar door protesten van deelnemers werd dit besluit snel ingetrokken.
Zuidwesterstorm 
Voor het NK Tegenwindfietsen moet er minimaal een windkracht 7 staan en dat wordt zondag ruimschoots gehaald. Volgens MeteoGroup is de eerste zuidwesterstorm van dit najaar een feit. In Vlissingen werd zondagochtend een uur lang gemiddeld windkracht negen gemeten. Pas tegen de avond wordt het volgens MeteoGroup geleidelijk rustiger.

— NK Tegenwindfietsen (@NKTegenwind)
">
Hoogerland
Johnny Hoogerland was de eerste die vertrok voor een tocht van 8,5 kilometer op een gewone fiets (zonder versnellingen) van Schouwen-Duiveland richting Noord-Beveland. Hoogerland zette onlangs een punt achter zijn zijn profcarrière als wielrenner.
© OZ
Winnaars
Vorig jaar won Pico de Jager uit Amsterdam. Hij deed er 19.15 minuten over. Mathilde Matthijsse uit Schore won het damesklassement. De snelste tijd werd tijdens de eerste editie in 2013 neergezet door Bart Brentjens, de Olympische kampioen mountainbike in 1996. Hij deed 17.54 minuten over de afstand, maar dat was bij windkracht 5.