Stem nu op het Zeeuwse sportmoment van 2016! (video)

Stem nu op het Zeeuwse sportmoment van 2016! (video)
Stem nu op het Zeeuwse sportmoment van 2016! (video) © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Klik hier om te stemmen. 
Sportmoment
Sportmoment © Omroep Zeeland
Sportmoment
Moment 1: Niels Mesu wint Alternatieve Elfstedentocht
Niels Mesu won begin dit jaar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Hij werd daarmee de opvolger van zijn broer Niels die hem in 2015 won. Niels Mesu ontsnapte twee uur voor het einde uit het peloton. Hij reed enige tijd alleen aan kop, maar werd daarna vergezeld door Bart Mol en Jordy Harink. Kort voor het einde demarreerde Niels Mesu en finishte 23 seconden voor nummer twee Bart Mol.
Moment-Mesu-ZNO161120OL
Moment 2: TOP Arnemuiden haalt hoofdklassefinale 
De korfballers van TOP Arnemuiden waren vorig jaar al dicht bij de prijs voor het sportmoment van het jaar. Toen omdat ze zowel in de zaal als op het veld kampioen werden in de overgangsklasse. Dit jaar verbeterden ze zichzelf door ook in de hoofdklasse tweemaal kampioen te worden. Het hoogtepunt, was misschien ook wel weer gelijk het dieptepunt in het seizoen van TOP Arnemuiden. In een beslissingsduel in Papendrecht maakten ze kans om naar het hoogste niveau van Nederland te promoveren, maar daar ging het mis. DSC uit Eindhoven bleek net te sterk voor TOP. Toch was het überhaupt spelen van die hoofdklassefinale misschien wel hét hoogtepunt uit de clubgeschiedenis van TOP Arnemuiden. 
Moment-TOP-Arnemuiden-ZNO161120QO

Moment 3: Tim Pleijte wint Kustmarathon

Eindelijk hadden we dit jaar weer eens een Zeeuwse winnaar bij de Kustmarathon! Tim Pleijte verraste vriend en vijand en won als derde Zeeuw de belangrijkste hardloopwedstrijd van onze provincie. Mohamed Oumaarir leek op weg naar de zege, maar toen kwam in Westkapelle opeens Tim Pleijte om de hoek kijken. 
Moment-Pleijte-ZNO161120UY
Moment 4: Johnny Hoogerland rijdt laatste koers
Het profavontuur van Johnny Hoogerland (33) is voorbij. De Sluitingsprijs Putte-Kapellen was in oktober zijn allerlaatste koers van de wielrenner uit Langeweegje. Omroep Zeeland volgde de 'Zeeuwse Leeuw' tijdens zijn laatste dag als profrenner, waarop Hoogerland genoot maar ook moest afzien. 
Moment-Hoogerland-ZNO161120MB

Opvolger Nancy van de Ven

Vorig jaar kozen jullie voor de eerste Grand Prix zege van Nancy van de Ven als sportmoment van het jaar 2015. Zij kreeg toen meer stemmen dan Erwin Mesu die de alternatieve Elfstedentocht won en TOP Arnemuiden dat de dubbel in de overgangsklasse pakte.