Janna is blij dat ze heel hard kan rennen (video)

Janna is blij dat ze heel hard kan rennen (video)
Janna is blij dat ze heel hard kan rennen (video) © Omroep Zeeland
Workshop-Racerunning-Zierikzee-ZNO161119HJ
ZIERIKZEE - Moeilijk lopen
"Janna heeft cerebrale parese", vertelt Annemarie Heijboer over haar dochter. "Dat is een zuurstoftekort dat ze bij de geboorte heeft opgelopen. Daardoor loopt Janna moeilijker."
Enthousiast
In Rotterdam maakte Janna enige tijd geleden voor het eerst kennis met racerunning. Ze was gelijk enthousiast en hoopt nu dat ze ook in Zeeland kan racerunnen. Daarom legde moeder Annemarie dat verzoek neer bij atletiekvereniging Delta Sport. Daar werd zaterdag een clinic gehouden met deelname van acht kinderen. Janna genoot ervan om weer te racerunnen. "Omdat ik nu heel hard kan rennen", zegt ze met een grote glimlach. 
Janna Heijboer
Janna Heijboer © Omroep Zeeland
Rennen ondanks beperking
Racerunning is een jonge sport, speciaal voor kinderen die door hun handicap moeilijk kunnen lopen. "Kinderen kunnen met een driewiel-loophulpmiddel toch rennen over de baan", vertelt bewegingsagoog Arnoud Edelman Bos. "Het gewicht wordt verdeeld over borststeun, zadel en benen, waardoor kinderen toch kunnen rennen over de atletiekbaan."
Racerunning in Zeeland
Delta Sport onderzoekt of het mogelijk is om deze nieuwe vorm van atletiek als eerste club in Zeeland aan te bieden. Racerunning staat in elk geval als demonstratiesport op het programma bij het Open Nederlands kampioenschap Para-atletiek, dat volgend jaar bij Scheldesport in Terneuzen wordt gehouden.
Meer infomatie
Meer informatie over deze sport kun je vinden op de website www.racerunning.nl