Ontevredenheid onder personeel Imares

Onderzoeksinstituut Imares in Yerseke
Onderzoeksinstituut Imares in Yerseke © OZ

Niet betrokken

YERSEKE - In de Werkmonitor, een interne enquête onder het eigen personeel, scoort Imares op het gebied van tevredenheid dik onder het gemiddelde. Bijna de helft van de Imares-mensen geeft aan niet bevlogen en niet betrokken te zijn en geeft aan geen hart te hebben voor zowel het werk als de organisatie. 

Toekomst

Imares heeft ook een vestiging in Yerseke. Die werd met sluiting bedreigd, maar toen de provincie, gemeente en de Producentenorganisatie Mosselcultuur besloten mee te betalen aan die vestiging was de toekomst voor de medewerkers veiliggesteld.

Onzekerheid

Of die jarenlange onzekerheid in verband staat met de slechte scores van deze afdeling in het interne onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van de afdeling vormt de Zeeuwse tak maar een vijfde van het totale personeel van Imares.

Reorganisatie

De hele afdeling kreeg de afgelopen jaren te maken met grondige reorganisatie. De universiteit gaat nu onderzoeken of de slechte score bij dit interne onderzoek daar een logisch gevolg van is of dat er andere oorzaken zijn. Maar de universiteit gaat vooral ook op zoek naar een oplossing voor het ontevreden gevoel onder de Imares-medewerkers.

Knelpunten

Op de andere afdelingen scoort de universiteit wel goed. Over de gehele breedte krijgt de WUR een zeven. Wel zijn ook daar verbeterpunten. Zo is er weinig vertrouwen in de directie (5,3) en de Raad van Bestuur (5,1). De universiteit gaat nu per afdeling projectgroepen opzetten om de knelpunten aan te pakken.