Duitse hooligans veroordeeld voor knokpartij Renesse (video)

Duitse hooligans veroordeeld voor knokpartij Renesse (video)
Duitse hooligans veroordeeld voor knokpartij Renesse (video) © omroep zeeland
uitspraak hooligans

Vrijgesproken

MIDDELBURG - Maandag stonden in totaal zeven Duitsers voor de rechter. Drie van hen werden vrijgesproken. Volgens de rechtbank was hun betrokkenheid bij de vechtpartij niet bewezen.

Knokpartij

Op 12 april vorig jaar kwam een bus met 78 Duitsers naar Renesse. Het ging om een groep fans van de Duitse voetbalclub Schalke '04. In Renesse hield de groep een afscheidsfeestje voor één van de leden. Die nacht ontstond er een knokpartij met een andere groep stappers. Toen opgeroepen agenten aankwamen keerde de Duitse groep supporters zich tegen de politie.
Bierpul
Het geweld richting de agenten was fors. Zo dreigde een supporter om een politiefiets op een agent te gooien en sloeg een andere supporter een agent met een bierpul op het hoofd.
Duiters hooligans Renesse
Duiters hooligans Renesse © Omroep Zeeland
Straf
Eerder werden al vier hooligans veroordeeld met celstraffen van vier tot vijf maanden. Vandaag werden nog eens vier "supporters" veroordeeld. Waaronder de hooligan die een agent met een bierpul op het hoofd sloeg. Hij kreeg vijf maanden cel. De andere drie kregen celstraffen van drie tot vier maanden.
Niet zelf aanwezig
De Duisters waren zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Justitie gaat daarom de zaak opnemen met Duitsland. Of de daders worden uitgeleverd om hier hun straf uit te zitten of dat zij dat in Duitsland mogen doen is niet bekend.