'Ik was er nog niet klaar voor om terug naar huis te gaan' (video)

'Ik was er nog niet klaar voor om terug naar huis te gaan' (video)
'Ik was er nog niet klaar voor om terug naar huis te gaan' (video) © OZ
Cliënt Siska over de nieuwe woonvorm

'Nog niet naar huis'

TERNEUZEN - Siska is één van de eerste bewoners van de nieuwe plek. Ze was na haar behandeling bij Emergis nog niet voldoende hersteld om terug naar huis te gaan. "Ik heb nog wat begeleiding en ondersteuning nodig voordat ik weer terug kan naar mijn flatje", vertelt ze.
Ritme
De cliënten krijgen steun waar ze dat nodig hebben en ze leren hoe ze hun dag het beste kunnen besteden. "Thuis slaap ik altijd uit, maar hier zijn ze er goed in mij vroeg uit bed te trommelen", vertelt Siska lachend. "Verder kijk ik met de begeleiding naar hoe ik mijn dagen het beste en het nuttigste kan invullen."

Herstellen

Op de nieuwe woonlocatie wordt gewerkt aan het herstel van de bewoners. Zo wordt er voor iedereen een weekplanning gemaakt. "Om de week zo rustig en nuttig mogelijk te laten verlopen. Er zijn mensen die werken, maar ook mensen met wie we nog dagbesteding moeten zoeken. Verder geven we trainingen. Cliënten kunnen zelf ook hulp inroepen bij problemen die ze hebben", vertelt teamleider Bianca van Teeffelen. "
Teamleider legt uit over nieuwe locatie Emergis

Stap te ver

De beschermende woonvorm is bedoeld voor mensen die opgenomen zijn geweest bij Emergis in Kloetinge, maar er nog niet klaar voor zijn om weer zelfstandig te gaan wonen. Voor sommige bewoners kan ook een tussenstap zijn om opname te voorkomen: "We zijn er ook voor mensen die thuis behandeld worden, maar die er even uit moeten om alles weer helder op een rijtje te krijgen. Een opname in Kloetinge is dan vaak een stap te ver", vertelt Bianca van Teeffelen. 

Officiële opening

De nieuwe locatie is sinds begin deze maand open en biedt onderdak aan 6 cliënten. Donderdag 1 december wordt ie officieel geopend.