Competities amateurvoetbal mogelijk later van start

© Paul ten Hacken
ZEIST - Zeeland
In Zeeland hadden de clubs afgelopen zomer nog te maken met wedstrijden die waren ingepland terwijl de zomervakantie nog niet was afgelopen. Zeelandia Middelburg was één van de verenigingen die daarom besloot om de jeugdteams niet aan het bekertoernooi te laten deelnemen. Bij die club zijn ze dan ook blij dat de KNVB nu van plan is de kalender te veranderen.

Edwin Overbeeke van Zeelandia Middelburg over de plannen van de KNVB

ITEM Startdatum voetbalcompetitie 2

Speeldagenkalender

Als bijkomend voordeel noemt de KNVB dat het voetbalseizoen langer doorloopt, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld. Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de bond de komende periode met verenigingen door heel het land. De KNVB overweegt om de competitie in 2017/’18 in het weekend van 23 en 24 september te starten. Het bekertoernooi start voorafgaand op 2 en 3 september met de eerste bekerpoulewedstrijden. Na drie bekerpoulewedstrijden, die allemaal in de daaropvolgende weekenden gespeeld worden, begint de competitie. Dit geldt dan voor de A-categorie (1e tot en met 5e klasse mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige categorie B in het amateurvoetbal.
Persvoorlichter Bram Groot van de KNVB over de plannen
ITEM Startdatum voetbalcompetitie 1
Het land in
In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen en samen uit te werken. Dit gebeurt op themabijeenkomsten, door heel het land, met clubvertegenwoordigers. Het is de insteek om uiterlijk voor 1 februari duidelijkheid te hebben over de speeldagenkalender 2017/’18. Met de vertegenwoordigers van de Tweede divisie, Derde divisie en de Hoofdklasse (waar Hoek en VC Vlissingen in uitkomen) werd al besloten om de competitie later te beginnen. De Hoofdklasse start in het weekend van 2 en 3 september. Zoals gebruikelijk worden in augustus de eerste wedstrijden om de landelijke KNVB-beker gespeeld. De eerste kwalificatieronde staat gepland op zaterdag 19 augustus en de tweede ronde voor woensdag 23 augustus.