Aannemer uit Zwijndrecht bouwt eiland Veerse Meer

Aannemer uit Zwijndrecht bouwt eiland Veerse Meer
Aannemer uit Zwijndrecht bouwt eiland Veerse Meer © OZ
Bericht gunning bouw
Bericht gunning bouw © OZ
Zeeuwse bedrijven
Projectontwikkelaar Marco Doeleman heeft bevestigd dat over de aanleg van het vakantiepark afspraken zijn gemaakt met Cordeel Nederland. Hij verwacht dat er zeker ook Zeeuwse onderaannemers worden ingeschakeld bij het project. "Maar wie daar interesse in heeft, mag zich bij de hoofdaannemer melden. En niet bij mij", laat Doeleman weten. 

Het project

Het is de bedoeling dat er in het Veerse Meer twintig vrijstaande woningen op het eiland komen en 48 appartementen. Er zijn ook plannen voor een hotel met 44 kamers, twintig penthouses en drijvende woningen met boothuizen. 
Animatie schiereiland Veerse Meer
Animatie schiereiland Veerse Meer © Zeeuwse Lagune
Niet gebruikelijk
Het is overigens niet gebruikelijk dat grote bouwprojecten al gegund worden aan een aannemer voordat de definitieve toestemming er is voor de bouw. Volgens aannemers die de redactie van Omroep Zeeland heeft gesproken zit daar een risico aan. Als een project onverhoopt niet door kan gaan, kan er sprake zijn van een boetebeding. 
Voorjaar 2020 klaar
Komende donderdag wordt de raad van Noord-Beveland gevraagd om toestemming om het plan verder uit te werken. Eind 2017 moet de gemeenteraad dan nog instemmen met een wijziging van het bestemmingsplan. Als dat allemaal op tijd rond is, kan het vakantieschiereiland in het voorjaar van 2020 klaar zijn.