GroenLinks Zeeland probeert Van Tongeren te behouden

Liesbeth van Tongeren
Liesbeth van Tongeren
MIDDELBURG - Grote fout
Het bestuur van GroenLinks Zeeland vindt dat GroenLinks een grote fout maakt door Van Tongeren niet op de kandidatenlijst te plaatsen. "Er zijn er weinig die zich zo inzetten voor een beter milieu als Liesbeth. Ze vraagt ook naar lokale en provinciale standpunten, overlegt, en reageert ook altijd op directe mails van de fracties hier in Zeeland. Voor de kustvisie (en dus ook vooral Zeeland) is ze eveneens van belang", laat het bestuur weten in een mail aan de leden in Zeeland. 
Onbegrijpelijk
"Het is onbegrijpelijk dat Liesbeth niet op de lijst staat, vooral niet omdat de verwachte fractie groter wordt. Je gooit zo een hoop kennis weg en connecties met het bedrijfsleven. Een heel netwerk, dat in de afgelopen zes jaren door Liesbeth is opgebouwd. Los daarvan deed ze het goed; niet voor niets werd ze met voorkeurstemmen gekozen", laat het bestuur van GroenLinks Zeeland verder weten aan de leden.
Oproep
De leden van GroenLinks Zeeland die het eens zijn met het bestuur worden opgeroepen om van zich te laten horen. Om zo te proberen om Van Tongeren alsnog op de kieslijst te krijgen. Daar staan nu 40 kandidaten op voor een zetel in de Tweede Kamer.
Ruim zes jaarRuim 6 jaar zat Liesbeth van Tongeren voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Zij staat vaak in de Duurzame Top Honderd, wordt de twitterkoningin van het Binnenhof genoemd en werd in 2015 tweede bij de verkiezing van de ‘Groenste Politicus’. Voor ze de politiek inging, was ze directeur van Greenpeace Nederland.