Aangifte uitvaartondernemer tegen Omroep Zeeland in prullenbak

Aangifte uitvaartondernemer tegen Omroep Zeeland in prullenbak
Aangifte uitvaartondernemer tegen Omroep Zeeland in prullenbak © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Uitvaartzaak

OOST-SOUBURG - In mei 2015 bracht Omroep Zeeland het verhaal naar buiten dat nabestaanden zich opgelicht voelden door het uitvaartduo Rob K. en Pamela B. van Uitvaartzorg Memoriam Walcheren. De nabestaanden kochten bij de ondernemers een totaalpakket in voor de uitvaart van een dierbare. De ondernemers betaalden daar vervolgens niet alle rekeningen van, maar zette wel het adres van de nabestaande op de facturen. Die kregen daardoor met aanmaningen en deurwaarders te maken. 

Reactie

De ondernemers vinden dat hen bij die berichtgeving onvoldoende gelegenheid is geboden om hun kant van het verhaal te vertellen. Na enkele gesprekken voor de publicatie tussen de omroep en Rob K. is er na overleg een schriftelijke reactie van de ondernemer meegenomen.
Politie
De politie laat weten dat de aangifte daarom niet in behandeling is genomen. Zo is het volgens de politie de eigen beslissing geweest van de mensen achter Uitvaartzorg Memoriam Walcheren om niet uitgebreid te reageren en wegen de journalistieke belangen van het verhaal ook mee. De berichten van Omroep Zeeland vallen daardoor niet onder strafbare laster of smaad.
Zaak
De aangiftes van de gedupeerde nabestaanden tegen Rob K. en Pamela B. lopen nog wel. Dat dossier ligt inmiddels bij het Openbaar Ministerie. Het OM beslist binnenkort of er rechtszaak volgt. Het bedrijf Uitvaartzorg Memoriam Walcheren is inmiddels failliet. Een rechtszaak zou de enige manier zijn om geld terug te krijgen, omdat na het faillissement de curator concludeerde dat er voor de schuldeisers geen geld meer te halen viel.