Wordt Armen (16) de nieuwe Mark Rutte? (video)

Wordt Armen (16) de nieuwe Mark Rutte? (video)
Wordt Armen (16) de nieuwe Mark Rutte? (video)
Reportage over Armen der Bedrosian

Mavo 4 scholier

VLISSINGEN - De mavo 4 scholier gaat op donderdagavond voor zijn plezier vaak naar raadsvergaderingen in Vlissingen. In zijn ogen is er weinig interessanter dan een politiek debat. Armen der Bedrosian: "Ze zitten in een kamer met andere raadsleden. Ze discussiëren, ze vertegenwoordigen een partij. Dat lijkt mij ook heel interessant om zelf te doen." 

Blank bolwerk

Maar Armen worstelt met de vraag of dat wel kan. Want de Zeeuwse politiek is vooral een blank bolwerk. Van alle 350 volksvertegenwoordigers in Zeeland hebben er maar vier een niet-westerse achtergrond. Gezien het aantal Zeeuwse allochtonen hadden dat er veertien moeten zijn. Armen schrikt van die cijfers: "Ik had niet gedacht dat het er veel zouden zijn, maar zo weinig...!?"
Armen der Bedrosian
Armen der Bedrosian © OZ
Geen Hollandse achternaam
In zijn omgeving wordt zijn politieke droom afgeschilderd als een luchtkasteel: "Iemand zei tegen mij: Mensen zullen dan naar je achternaam kijken en naar je afkomst. En dan zullen ze zeggen: Dat is geen Hollandse achternaam. Ze zullen eerder voor iemand die Geertsen heet kiezen, dan voor iemand met de achternaam Der Bedrosian."
Afkomst
De man met het hoogste politieke ambt in Zeeland is commissaris van de Koning Han Polman. Hij benadrukt dat je afkomst niet uit mag maken voor je politieke ambitie: "Het gaat niet om je achternaam of van wie je er één bent of waar je bent geboren. Het gaat erom dat je jezelf laat zien, dat je mee wilt praten, dat je ideeën hebt en dat je geïnteresseerd bent in wat er in je omgeving gebeurt." 
Han Polman over Armen der Bedrosian
Links of rechts
Armen zou het liefst aan de slag gaan als raadslid voor het CDA of D66: "Dat zijn middenpartijen, dat vind ik het fijnste. Volgens mij kan je nooit helemaal rechts of helemaal links zijn zonder iets van het linkse of het rechtse mee te nemen. Er moet balans zijn." Armen klinkt met zijn zestien jaar al als een echte politicus.
Welkom
D66 en het CDA in Vlissingen hebben laten weten dat Armen hartelijk welkom is voor een kennismakingsgesprek.