Veiligheidsregio 'onaangenaam verrast' door nieuws over Doel

Veiligheidsregio 'onaangenaam verrast' door nieuws over Doel
Veiligheidsregio 'onaangenaam verrast' door nieuws over Doel © Wikipedia: Emmelie2394
© OZ

Communicatie goed afgestemd

HEINKENSZAND - Op die bijeenkomst was juist vastgesteld dat de communicatie tussen de FANC, de Nederlandse toezichthouder ANVS en andere partijen goed was afgestemd. "Als portefeuillehouder loop ik nu achter de feiten aan", zegt Gelok. Gelok laat verder weten dat minister Schultz van Infrastructuur en Milieu haar Belgische collega Jambon om opheldering heeft gevraagd.
ITEM Gelok over kerncentrales
Brandbrieven
De brandbrieven van de FANC over de toestand van de kerncentrales werden al in juli en september verstuurd. Volgens de FANC bestaat er bij brand kans op een nucleaire ramp, maar volgens de toezichthouder speelt dit probleem vooral bij de kerncentrale in Tihange. Toch zijn er ook bij Doel extra maatregelen genomen. De ANVS zegt dat onder andere de nuclear safety officer bij Electrabel is vervangen.
Lees ook: 'Maatregelen bij Belgische kerncentrale na brandbrieven'

Vragen
Ook de politiek in Hulst is bezorgd over de toestand bij Doel. De grootste partij in de gemeenteraad, Algemeen Belang Groot Hulst (ABGH), gaat vragen stellen aan burgemeester Mulder van Hulst. Ronnie Roctus, fractievoorzitter van ABGH, wil dat de kerncentrale gesloten blijft totdat de veiligheid is gegarandeerd en de problemen zijn opgelost.