Zeeland wordt wakker: Doel, aangifte en vloggers

Zeeland wordt wakker: Doel, aangifte en vloggers
Zeeland wordt wakker: Doel, aangifte en vloggers © OZ
© Otto Vosveld / Flickr
OOST-SOUBURG - Foto: Otto Vosveld / Flickr

Onaangenaam verrast

Burgemeester van Borsele Jaap Gelok, portefeuillehouder nucleair voor de Veiligheidsregio Zeeland en Midden- en West-Brabant, is onaangenaam verrast door de problemen met de Belgische kerncentrale Doel. De burgemeester laat in een verklaring weten dat hij vorige week toevallig nog contact had met de Belgische nucleaire waakhond FANC. Toen heeft Gelok niets gehoord over de problemen.
© oz
Zeeuwse vloggers
Het geld ligt niet meer op straat, maar is op het internet te vinden. Filmpjes en vlogs op YouTube leveren de makers geld op. Per duizend clicks verdienen ze voor een filmpje tussen de 20 cent en vijf euro. Slechts een paar Zeeuwen weten op die manier een boterham te verdienen.

Lees verder:
 YouTube is een goudmijn, maar niet voor iedereen
© Omroep Zeeland
Smaad en laster
De politie heeft vorig jaar de aangifte tegen Omroep Zeeland van ex-uitvaartondernemer Rob K. nooit in behandeling genomen. Bij de aangifte eind mei 2015 beoordeelde de politie dat Rob K. van het uitvaartduo achter Uitvaartzorg Memoriam Walcheren geen zaak had. De uitvaartondernemer deed aangifte van smaad en laster tegen Omroep Zeeland.
© Patrick van Iersel / Flickr

Het weer

Het is vandaag bewolkt en af en toe valt een beetje regen of motregen. Vanmiddag wordt het steeds vaker droog. Bij een zwakke tot matige noordoostenwind wordt het 10 tot 12 graden.