Wallaby's kiezen het hazenpad na herfststorm

Wallaby's kiezen het hazenpad na herfststorm
Wallaby's kiezen het hazenpad na herfststorm © OZ
© OZ
hh 9.00-12.00 Walaby Bram

Vier wallaby's

WISSENKERKE - Van Gemert heeft in totaal vier wallaby's. De twee oudste, de ouders van de andere twee wallaby's, waren in de wei blijven zitten nadat door de storm het hek van hun wei open stond na de storm. De twee jongere wallaby's verlieten wel hun wei. Het duo bestaat uit een mannetje van twee en een vrouwtje van één.

Wel gesignaleerd

Het vrouwtje meldde zich dinsdagochtend weer bij de wei. Het mannetje is wel gesignaleerd in de buurt. "De buurman heeft een eigen boomgaard met allemaal appeltjes op de grond. Daar is hij wel al gezien", zegt van Gemert. Bang voor de gezondheid van de wallaby, is Van Gemert niet: "Ze kunnen goed tegen de winter en ze eten alles wat groen is." Het enige waar de eigenaresse bang voor is, is dat het beest aangereden wordt door een auto.

Verdoven met blaaspijp

De buurt hoeft zich geen zorgen te maken omdat er een wallaby losloopt. De wallaby gaat mensen liever uit de weg. Van Gemert: "Onze wallaby's zijn wel mensen gewend, maar zeker niet tam."

Zelf naar huis

De eigenaresse hoopt dat de wallaby zelf zijn weg naar huis vindt. "Want een wallaby, die vang je niet", voegt Van Gemert toe. Als het dier niet uit zichzelf terugkomt, zal de dierenarts hem uiteindelijk verdoven met een blaaspijp om hem te kunnen vangen. Maar dan moeten ze eerst weten waar de wallaby is.
© OZ