Ouders leren stappen in Renesse

Ouders leren stappen in Renesse
Ouders leren stappen in Renesse © OZ
© OZ

Legitimatie

RENESSE - De avond werd gehouden om vragen te beantwoorden die leven onder ouders met kinderen op het voortgezet onderwijs. Ook konden ze verschillende soorten drugs bekijken. Bij binnenkomst moest iedereen zich legitimeren. Wie dat niet kon, kreeg geen polsbandje waarmee alcohol besteld kon worden. "Zo gaat het op zaterdag ook", was de redenering.

Ouders

Ouders hadden vooral veel vragen. "Drinken veel kinderen voor hun achttiende", wil een moeder weten. "Hoe weet ik met wie mijn dochter op stap gaat", vraagt een ander. Veel ouders kennen de horrorverhalen over alcoholmisbruik. Als ze horen dat veel jongeren al vroeg in aanraking komen met alcohol, schrikken ze. Toch blijven de meesten nuchter: "We zijn zelf ook jong geweest."

Horrorverhalen

"Ik durf mijn kind bijna niet meer op stap te laten gaan als ik al die horrorverhalen hoor", zegt een moeder. Een politieagente probeert die zorgen weg te nemen. "Het is veilig. Ik denk dat je in Renesse op een goede manier kunt stappen."

Drank en drugs

Wethouder Cees van den Bos vertelde aan de veertig aanwezige ouders dat het drank en drugsgebruik op Schouwen-Duiveland relatief hoog ligt. Volgens hem kan dat niet alleen opgelost worden door tijdens het uitgaan goed op te letten, maar moeten ook de ouders hun verantwoording nemen. 

Voorlichting

Verschillende instanties als welzijnsorganisatie SMWO waren aanwezig om ouders voor te lichten. De politie en bureau HALT informeerden ouders over veiligheid. Voorlichting over alcohol en drugs kregen ouders van Indigo. 
Ouders stappen in Renesse