Eerste kerstconcerten Boys Choir (video)

Eerste kerstconcerten Boys Choir (video)
Eerste kerstconcerten Boys Choir (video) © OZ
Kerstoptreden Boys Choir

Niet stoer

ZIERIKZEE - Ooit had Zeeland de Zeeuwse Koorschool, een jongenskoor dat groot werd onder wijlen dirigent Evert Heyblok uit Goes. Dat koor ging drie jaar geleden ter ziele. Het was de droom van Wim Boer om een doorstart te maken. Maar dat valt niet mee. Er kwamen zangertjes, maar niet iedereen was goed genoeg of vond het leuk genoeg.

Andere tijden

De tijden lijken veranderd: "Het is niet meer hip of stoer om te zingen in een jongenskoor. En dan heb je soms jongens die wel kunnen zingen, maar die wegens een andere geloofsovertuiging niet in de zondagsmis mogen zingen. Vroeger ging het wat gemakkelijker, zo lijkt het", zegt Boer. 
© OZ

Les op slaginstrument

Toch zijn Pim van Helsland, Jonathan Stouten, Matthijs Boot en Ruben Kristalijn enthousiast. Ze leren vijftig liedjes per jaar en krijgen ook les op de cimbaal, een slaginstrument. Solist Ruben (10) is er vanaf het begin bij: "Ik zong altijd al liedjes mee op de radio en toen mijn oma een advertentie zag voor dit koor dacht ze dat het wat voor mij was. Ik vind het leuk om samen te zingen, je moet alles heel precies doen."

Kerstoptredens

Nu wordt er hard geoefend voor de kerstconcerten in de Sint Willibrorduskerk in Zierikzee. Die zijn op 16 december in Dreischor, en op 24 en 26 december in Goes.