Samen een vuist maken tegen internetgevaar (video)

Samen een vuist maken tegen internetgevaar (video)
Samen een vuist maken tegen internetgevaar (video) © OZ
Verslag symposium

Verslaving

KAMPERLAND - 200 belangstellenden uit de welzijnswereld, onderwijs en politie kwamen samen op uitnodiging van Indigo in de ZeelandNet studio in Kamperland. Met workshops werd duidelijk gemaakt dat het internet naast een zegen ook een vloek kan zijn, en dat de jeugd daar slachtoffer van kan worden. Pesten, sexting en sextortion (afpersen met o.a. naaktfoto's) werden belicht door experts. Maar ook verslaving aan games of zelfs aan de mobiele telefoon kwam aan bod.
Narigheid
Jan de Vlieger van Indigo was verheugd met de opkomst. Hij ziet het als een teken dat er behoefte is naar een Zeeuwsbreed gedragen aanpak om de donkere kant van het internet op te sporen en tegen te gaan. 

Onaangenaam verrast

Het liefst zou De Vlieger een aparte instelling zien die zich met deze problemen gaat bezighouden. Hij vindt dat vooral de volwassenen, met name ouders, nog weinig weten van wat er zich op het internet kan afspelen en hoopt dat dit symposium bijdraagt aan bewustwording daarvan. Hoewel veel aanwezigen min of meer op de hoogte waren van de gevaren voor jongeren op het internet, werden sommigen onaangenaam verrast door de narigheid die ze te zien kregen.