Werk voor regionale aannemers bij nieuwe sluis

Werk voor regionale aannemers bij nieuwe sluis
Werk voor regionale aannemers bij nieuwe sluis © OZ
Goese Kade Terneuzen
Goese Kade Terneuzen © OZ

Aantrekkelijk

TERNEUZEN - "We hebben daar veel vragen over gekregen van regionale aannemers in Vlaanderen en Zeeland die graag aan de slag willen", aldus een woordvoerder van het project Nieuwe Sluis. Langs de Goese Kade bij de huidige Westsluis moet een nieuwe loskade plus steiger worden gebouwd.

Noodstroom

Ook moet de noodstroomvoorziening van de sluizen worden verplaatst. Omdat het om enige maanden werk gaat, zijn het volgens het project Nieuwe Sluis aantrekkelijke klussen.

Vlaams-Nederlands

De bouw van de nieuwe sluis zelf wordt vermoedelijk kostbaarder dan de bouw van de Westerscheldetunnel. Er wordt tot nog toe van uit gegaan dat er 930 miljoen euro mee gemoeid is, waarvan veruit het grootste deel door Vlaanderen wordt betaald. Er zijn voor dit werk drie consortia in de race.

September 2017

Pas in september 2017 wordt het project gegund. Omdat het alle drie combinaties zijn van grote Vlaamse en Nederlandse bouwbedrijven is het in elk geval zeker dat nieuwe sluis door een Vlaams-Nederlandse combinatie gebouwd zal worden. Tot vandaag was het nog niet duidelijk of en hoe ook lokale aannemers mee konden doen.