Chefkok Sjef de Cock en tien andere baannamen (video)

Chefkok Sjef de Cock en tien andere baannamen (video)
Chefkok Sjef de Cock en tien andere baannamen (video)
Zeeuwse Baannamen
OOST-SOUBURG - What is in a name? 
We hebben de opvallendste namen op een rij gezet. Als er een gebouw in vlammen opgaat dan wil de pers daar meer over weten. In Zeeland wordt er dan gebeld met Corry Brand. Zij is namelijk de persvoorlichter van de Veiligheidsregio. En iedereen kent natuurlijk de Westerschelde -en de Sluiskiltunnel, maar wist u dat de projectleider van beide tunnels luistert naar de naam Tin Buis?
Slagerij Slager
Als je aan Theo Slager denkt, weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Hij is namelijk de trotse eigenaar van Slagerij Slager in Sint-Annaland. Als er dan toch over vlees wordt gesproken mag de chirurg van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis niet ontbreken, hij heet namelijk Roy Sneijder.
Groene vingers
En Peter Baaijens zal waarschijnlijk langdurig vastzitten aan zijn beroep als gevangenisdirecteur. Hij leidde de gevangenis Torentijd in Middelburg en stuurt nu de penitentiaire inrichting in Krimpen aan den IJssel aan. Sylvia Tuinder (foto onder) had haar beroep al vroeg in de groene vingers. Zij is namelijk persvoorlichter van het Landschapsbeheer Zeeland en vindt dat haar naam meehelpt om haar werk in de picture te zetten.
Sylvia Tuinder
Sylvia Tuinder © OZ
ITEM Zeeuwse baannamen
Waternamen
Lou Waterman is geboren voor het beroep dat hij heeft. Hij is namelijk werkzaam als bestuurslid van het Waterschap Scheldestromen. Dan blijven we nog even op het water, want wist je dat de voorzitter van Vlissingen Maritiem Dick de Schipper heet? Voordat op 15 maart 2003 de veerdienst tussen Kruiningen en Perkpolder stopte, pendelde Kapitein Openeer vaak op de veerdienst tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland.
Debat
Sommigen baannamen zijn een beetje op het randje. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen debatteren of Jo-Annes de Bat ook een baannaam is...