Zeeland heeft relatief veel vuurwerkvrije zones (video)

Zeeland heeft relatief veel vuurwerkvrije zones (video)
Zeeland heeft relatief veel vuurwerkvrije zones (video) © Omroep Zeeland foto: André Vermeulen
Regels vuurwerk 1
MIDDELBURG - Overzicht
Goes, Reimerswaal en Vlissingen hebben eerder al gebieden aangewezen als vuurwerkvrije zone. Middelburg wil de Vlasmarkt aanwijzen als knalvrij gebied omdat het daar vorig jaar goed mis ging. De straat ligt midden in het uitgaansgebied van de provinciale hoofdstad en kent de laatste jaren heftige jaarwisselingen. Vorig jaar raakte de gevel van een van de panden zwaar beschadigd en sneuvelde er volgens ondernemer Yucel Yurdem meer dan twintig ruiten.

Vuurwerkvrij

Yucel Yurdem en zijn overbuurman Bart Melis zijn allebei erg blij met het voorgenomen vuurwerkverbod in de straat. De monumentale panden die in de meeste gevallen nog enkel glas hebben, zijn volgens hen niet bestand tegen het harde vuurwerk dat in de straat wordt afgestoken.
© Omroep Zeeland
Voorstel
De voorgenomen vuurwerkvrije zone is op het moment nog een voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Op een informatieavond voor bewoners en ondernemers van de Vlasmarkt moet blijken of de buurt het verbod ook steunt.
Controle
Als de Vlasmarkt een vuurwerkvrije zone wordt, betekent dat volgens burgemeester Harald Bergmann dat de straat tijdens de jaarwisseling voorrang krijgt als het gaat om toezicht. Het is volgens Bergmann echter niet te doen om er voortdurend toezicht te houden.