Dennis de Nooijer stopt bij Philippine

Dennis de Nooijer
Dennis de Nooijer © Orange Pictures
PHILIPPINE - Foto: Orange Pictures

Kampioen

De Nooijer (47) is aan zijn tweede seizoen bezig bij Philippine, waarmee hij momenteel op de derde plaats staat in de 3e klasse A zondag. Vorig seizoen werd De Nooijer kampioen met Philippine in de 4e klasse .

Telstar

De Nooijer combineert het hoofdtrainerschap in Zeeuws-Vlaanderen met een baan als assistent-trainer bij Telstar in Velsen. Waarschijnlijk wordt voor de winterstop duidelijk of De Nooijer mag blijven.
Dennis de Nooijer (r) is ook assistent-trainer bij Telstar
Dennis de Nooijer (r) is ook assistent-trainer bij Telstar © Orange Pictures
Foto: Orange Pictures

Vier vragen aan Dennis de Nooijer

Waarom wil je je inschrijven voor de cursus coach Betaald Voetbal?
Ik wil graag hogerop, maar het is overigens nog maar de vraag of ik toegelaten wordt. Ik had bij m'n vorig cursus goede cijfers, maar dat zegt niks. Het gaat ook om ervaring, die ik nu bij Telstar opdoe. Ik hoop voor m'n vijftigste het diploma te halen, anders heeft het geen zin meer.
Sta je nog open voor het trainerschap bij een Zeeuwse club?
Dat hangt van Telstar af. Ik hoop over een maand te horen of m'n contract verlengd wordt. Wat ik wel weet is dat de combinatie tussen Telstar en Philippine nu niet goed werkt. Zo'n combi ga ik niet meer doen. Als ik bij een Zeeuwse of Brabantse club aan de slag zou gaan, is dat niet lager dan de eerste klasse. 
Zou je met je broer Gérard, die hoofdtrainer bij Dordrecht is, kunnen en willen werken?
Ja, hoor. Dat kan ooit, maar is nu niet aan de orde. Bovendien is het goed om allebei op eigen benen te staan. Daarnaast leer ik hier bij Telstar heel veel.
Tot slot, heb je nog plannen voor een nieuwe Zeeuwse jeugdopleiding?
Nee, die plannen zijn er niet. Ik heb er nu geen zin meer in en geen tijd meer voor. Wat ik nog wel doe zijn de clinics met Fun & Voetbal. Het contract met ZLM is weer verlengd. Maar geen eigen jeugdopleiding meer zoals bij JVOZ. Dat is voorbij.