Zeeland en kabinet praten weer na ruzie kerncentrale

Zeeland en kabinet praten weer na ruzie kerncentrale
Zeeland en kabinet praten weer na ruzie kerncentrale © OZ
Minister Kamp van Economische Zaken
Minister Kamp van Economische Zaken © YouTube
DEN HAAG - Verder pratenToen de Zeeuwse overheden dat in een brief aan het kabinet lieten weten, zeiden minister Kamp van Economische Zaken en minister Dijsselbloem van Financiën dat Zeeland het dan maar zelf uit moesten zoeken. De patstelling lijkt inmiddels te zijn doorbroken, want vrijdag hebben de partijen weer met elkaar om de tafel gezeten. Een woordvoerder van de provincie laat weten dat er vrijdag een 'constructief' overleg is geweest en dat er volgende week weer wordt verder gepraat.

Opgelucht

Een werknemer van Delta zegt blij verrast te zijn dat het kabinet en de provincie weer met elkaar in gesprek zijn. De man heeft door het hernieuwde overleg weer hoop dat zijn baan toch behouden kan blijven.  
Tot de laatste cent
De kerncentrale draait met verlies en dreigt heel energiebedrijf DELTA mee te sleuren. Zeeland wil dat het kabinet helpt met een oplossing. Maar toen minister Kamp hulp bood in de vorm van een staatsgarantie, werd die hulp afgewezen. Volgens de Zeeuwse overheden, die de meeste aandelen van DELTA in bezig hebben, zouden zij eerst hun portemonnee tot de laatste cent moeten leegschudden voordat het kabinet te hulp zou schieten.