Hoek bezorgt koploper Achilles Veen eerste nederlaag (video)

Hoek bezorgt koploper Achilles Veen eerste nederlaag (video) © OZ
Hoek Achilles

Hoek gevaarlijk

HOEK - Hoek begon sterk aan de wedstrijd met twee grote kansen voor Kyle Doesburg, maar zijn pogingen gingen over en naast. Ook Nick de Groote was gevaarlijk, maar zag zijn schot rakelings voorlangs gaan. Na 37 minuten was het dan ook de thuisploeg die op voorsprong kwam door een doelpunt van Thomas van Renterghem. Vanuit een corner kon de Belg van dichtbij binnenschieten.
Kansen Achilles
Kort voor rust was er voor de bezoekers nog een kans op de gelijkmaker, maar het schot van Achilles Veen-speler Nassim Asrih werd geblokt. Ook na de rust was Achilles gevaarlijk en moest Hoek-doelman Jordi de Jonghe tot twee keer toe ingrijpen. Hoek kreeg via Vandepitte en Doesburg nog een aantal kansen om de voorsprong te vergroten. Maar waar Hoek de kansen niet benutte, deed Achilles dat wel. Via Jeroen van Leijsen werd het in de 72 minuut 1-1.
Hoek op jacht
Hoek toonde veerkracht, want nog geen tien minuten later maakte Birgen Martens de 2-1. Ook de invallers bij Hoek mochten juichen. Josimar Pattinama maakte in blessuretijd de 3-1 na het voorbereidende werk van Esmat Shanwary.