Oemoemenoe sleept gelijkspel uit het vuur

© OZ
CASTRICUM - Vijf spelers
De Middelburgse club kon voor aanvang van de wedstrijd weer beschikken over drie spelers die terug kwamen van een blessure. Daniel Koene (knie), Leroy Kersten (knie) en Dicky Wullems (schouder) keerden terug na een schouderblessure. Ook kon Oemoemenoe beschikken over twee nieuwe buitenlandse spelers. de Zuid-Afrikaan Lohan Potgieter en de Australiër Patolo Toeta. 

Eerste helft 


Het was Joey Luitwieler die de score opende door het benutten van een penalty.  Maar niet lang daarna kwam Castricum op een 5-3 voorsprong door een benutte try, Maar dankzij Mikyle Webster kwam Oemoemenoe weer op voorsprong doordat hij een try maakte. Joey Luitwieler zette de 5-10 op het bord door een rake conversie. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamer in. 

Tweede helft

In de rust bleven Mikyle Webster en Quinten van Dijk geblesseerd in de kleedkamer achter. Vrij snel na de hervatting maakte de thuisploeg de gelijkmaker en stond het 10-10.  De ploeg uit Noord-Holland ging gelijk door met scoren en kwam door een benutte try en conversie op 17-10. En daarmee was de scoringsdrift van de Noord-Hollanders nog niet gestopt want het werd ook 22-10. 

Rode kaart

Debutant Lohan Potgieter werd een kwartier voor tijd uit het veld gestuurd omdat hij de rode kaart kreeg nadat hij werd vastgehouden en zich wilde losrukken.  

Gelijkspe

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld maar Oemoemenoe wist toch nog een nederlaag te voorkomen. Het was aan Elijah Makoni, Patolo Toeta en Joey Luitwieler te danken dat Oemoemenoe nog 22-22 wist te maken.  En bijna had Oemoemenoe nog gewonnen, want bij de 22-22 stand miste Joey Luitwieler nog de conversie.