Kloetinge heeft in derby geen kind aan MZC'11 (video)

Kloetinge heeft in derby geen kind aan MZC'11 (video)
Kloetinge heeft in derby geen kind aan MZC'11 (video) © OZ
voetbal mzc11 kloetinge
ZIERIKZEE - Kwaliteitsverschil
Vanaf het begin was het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen duidelijk. Kloetinge combineerde makkelijk, miste de eerste kans via De Bonte, maar kwam in de negende minuut wel op voorsprong toen Roy Mulder een steekpass van De Bonte binnen werkte.
Vlammend schot
Ook na de 0-1 had Kloetinge weinig moeite met de thuisploeg. Van der Poel liet een goede kans op 0-2 liggen en ook De Bonte was weer dicht bij een goal. Het enige dat MZC daar tegenover kon stellen was een actie van Rody Vermue die in de handen van doelman Lentink kwam. Na iets meer dan een half uur viel de tweede goal van de middag. Timo Jansen haalde keihard uit en zijn vlammende schot ging via de lat en de rug van keeper Jurgen Schoemakers raak. Een eigen doelpunt dus, al wilden Jansen de goal na afloop maar wat graag claimen.

Timo Jansen wil met Kloetinge voor het kampioenschap gaan

Interview-Jansen-ZNO161126JN
Saaie tweede helft
Na rust lukte het MZC'11 niet om terug in de wedstrijd te komen. In de saaie tweede helft liet ook Kloetinge niet al te veel meer zien. Wel werd er nog één keer gescoord. Remco van Tiggele bepaalde de eindstand in de 50e minuut op 0-3. Dat betekent dat MZC '11 ook de elfde wedstrijd van het seizoen verliest.

Trainer Alexander van Keulen (MZC'11) schrok van zijn ploeg, maar laat de moed nog niet zakken

Interview-Keulen-ZNO161126HW
Nog geen kampioenskandidaat
Door de zege staat Kloetinge op de ranglijst nog maar twee punten achter de koploper. Waar Timo Jansen uitspreekt dat Kloetinge voor de titel gaat is zijn trainer Arie van der Zouwen nog voorzichtiger. Hij denkt dat er andere clubs zijn die meer kans maken op promotie naar de hoofdklasse.

Trainer Van der Zouwen ziet Kloetinge nog niet als kampioenskandidaat

Interview-Zouwen-ZNO161126BX
Scoreverloop
0-1 Mulder (9)
0-2 Schoenmakers (34/ed)
0-3 Van Tiggele (50)
Opstelling MZC'11
Schoenmakers, Vermue, Torensma, Van der Linden, De Voogd, Schalkoort, Quist, Heijboer (De Wild/46), Van Grunsven, Goud (Azzagari/46), Janson (Schilperoort/64)
Opstelling Kloetinge
Lentink, Jansen (Amperse/75), Jaap Esser, Bliek, Daan Esser, Mulder, Van Tiggele, Quinten, De Bonte (De Jonge/71), Wuyts, Van der Poel (Özgan/84)