Middelburgse geldautomaat sluit wegens toename plofkraken

De Rabobank sluit zijn geldautomaat op het Westerscheldeplein in Middelburg als gevolg van de toename in het aantal plofkraken. De automaat wordt in het nieuwe jaar weggehaald wat moet zorgen voor een veiliger gevoel bij omwonenden.

Plofkraak Sluiskil in maart 2017. (foto: Omroep Zeeland)

In de eerste vijf maanden van 2017 was de Rabobank in Nederland negentien keer het doelwit van plofkraken. In Zeeland werd in maart een automaat van de bank opgeblazen in Sluiskil.

Genoeg alternatieven

De automaat in Middelburg sluit naar aanleiding van een risicoanalyse. Daarbij is rekening gehouden met de appartementen boven de automaat en de alternatieven die er zijn om geld op te nemen in de directe omgeving, legt directievoorzitter Jules van Leijden van de Rabobank uit. "Er zijn meer geldautomaten van ons waar woningen boven zitten, maar in Middelburg zijn genoeg alternatieven voor handen om geld op te nemen."

Vanuit de overheid is gesteld dat er in een straal van vijf kilometer een geldautomaat moet zijn. Ondanks het weghalen van de automaat op het Westerscheldeplein is dat nog steeds het geval, aldus Van Leijden. Op locaties waar in de buurt geen andere geldautomaten zijn, worden andere beveiligingsmaatregelen genomen, maar volgens de Rabobank lijkt dat vooralsnog niet nodig.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Zeeland Rabobank
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws