Scalda zet meer in op les op locatie

Studenten van mbo-school Scalda krijgen in de toekomst vaker onderwijs op de locatie waar ze stage lopen. De docent komt dan ter plekke lesgeven. Sinds het begin van dit schooljaar volgen al een aantal studenten zo'n praktijkroute. Nu alleen nog in de richting ouderenzorg, maar er komen nog meer routes bij.

Scalda zet zich meer in op les op locatie (foto: Omroep Zeeland)

Toekomst

Zo bereidt de school zich voor op de toekomst. Het aantal leerlingen neemt namelijk af en door de lessen op locatie te geven is Scalda minder afhankelijk van gevulde klassen en gebouwen. Volgens bestuurder Hendrik-Jan van Arenthals kunnen zo alle opleidingen in Zeeland blijven.

Nu volgen 45 eerstejaars de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg. Ze lopen stage op een van de aangesloten locaties van WVO Zorg, Allévo, SVRZ, Zorggroep Ter Weel en/of ZorgSaam. De meeste uurtjes brengen ze door in de praktijk. Daarnaast komt een docent van Scalda een aantal uren per week naar de locatie om les te geven aan alle stagiaires.

Schoolgebouw

De nieuwe ontwikkeling betekent volgens van Arenthals niet dat er in de toekomst geen schoolgebouwen meer zijn: "Voor mbo-studenten die naar het hbo willen doorstromen blijven theorielessen belangrijk. Er zal dus altijd een plek blijven bestaan waar ze terecht kunnen voor theoretisch onderwijs." Wel kan het zijn dat er op termijn locaties verdwijnen. Door de praktijkroutes kunnen studenten nog wel in de buurt 'naar school'.

Economie en horeca

Vanaf volgend schooljaar komen er naast een route richting de ouderenzorg ook praktijkroutes richting Economie en Horeca.

Meer over dit onderwerp:
onderwijs Scalda MBO praktijk
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws