Delta Sport wint in spectaculaire derby (video)

Delta Sport wint in spectaculaire derby (video) © Omroep Zeeland
Orion-Delta-Sport-ZNO161127BD
HEINKENSZAND - Veel strijd
De wedstrijd tussen beide Zeeuwse teams stond in het teken van veel strijd. Zo kreeg Kevin Meulmeester van Delta Sport in de eerste helft een rode kaart voorgeschoteld. In het tweede bedrijf kreeg ook de thuisploeg een rode kaart in de naam van Guy Peters.

Spelbeeld

De wedstrijd ging lang gelijk op en halverwege was de stand 10-10. Met nog twaalf minuten te spelen, was de stand volledig in evenwicht; 19-19. In de laatste fase van de derby bleken de gasten uit Zierikzee het beste met de druk om te kunnen gaan en wonnen uiteindelijk met 24-26.

Gemiste kans

Door de nederlaag van Orion neemt de formatie uit Heinkenszand niet de koppositie van Quintus over. Orion blijft op de tweede plaats staan. Delta Sport doet wel goede zaken en stijgt op de ranglijst. Het verschil tussen beide teams bedraagt nu vier punten.