'Paaldansen is gewoon een sport' (video)

'Paaldansen is gewoon een sport' (video)
'Paaldansen is gewoon een sport' (video) © oz
paaldanswedstrijd

Mannen

VLISSINGEN - De wedstrijd was opgedeeld in verschillende categorieën. Organisator Marieke Maas: "We hebben kinderen vanaf 6 jaar tot vrouwen van boven de 40. Van beginners tot gevorderden. En er doen gelukkig dit jaar weer mannen mee."

Behoefte

Maas heeft zelf een polegym-school, zoals paaldansen ook genoemd wordt, in Middelburg. Ze organiseert het evenement voor de tweede keer. "De dansers komen zelfs vanuit Friesland. Binnen een half uur nadat de inschrijving begonnen was, waren alle plekken vergeven. Er is echt veel behoefte aan paaldanswedstrijden. Zeker in Zeeland."

Seks

In Zeeland heersen nog altijd veel misvattingen over paaldansen, vindt Maas. "Het wordt nog altijd geassocieerd met seks terwijl dat niet zo is. Het is keihard trainen." Maas merkt vaak dat ouders niet staan te springen als hun zoon of dochter wil gaan paaldansen. 
Miss/Mister Polegym 2016
Miss/Mister Polegym 2016 © oz

Trots

Dat geldt niet voor de ouders van Kiriana Verheije uit Vlissingen. Moeder Pauline: "Ik vind het geweldig wat ze doet en heel knap. Ik heb zelf wel eens geprobeerd om in een paal te gaan hangen maar dat lukte me niet. Ik ben echt heel trots op haar." De vader van Kiriana vond het prima dat zijn dochter voor paaldansen koos: "Ik was al lang blij dat ze überhaupt ging sporten." 
ITEM paaldanswedstrijd INT