Derby lichtpuntje in zorgelijke tijden (video)

Derby lichtpuntje in zorgelijke tijden (video)
Derby lichtpuntje in zorgelijke tijden (video) © Omroep Zeeland
Kleur Orion Delta Sport studio

Spannende slotfase

HEINKENSZAND - In sporthal De Stenge waren zondag zo'n 250 toeschouwers getuige van een leuke derby, die in een spannende slotfase beslist werd door Koen de Bruijn van Delta Sport. De ploeg uit Zierikzee was met 24-26 de sterkste en staat nu vijfde in de hoofdklasse C. Orion blijft op de tweede plaats staan. 

Betere spelers weg

Toch zijn er zorgen over de toekomst van het Zeeuwse handbal. "De betere spelers worden naar Rotterdam gehaald. Dat vind ik zonde", zegt Jos Aertssen, trainer van Orion. Aertssen doelt op het samenwerkingsverband dat de Zeeuwse Jeugdselectie heeft met de Handschool Rijnmond. "We zitten al in een uithoek, hiermee ga je dus het schip in", aldus Aertssen. Bij de Zeeuwse Jeugdselectie krijgen talenten van Zeeuwse clubs extra trainingen aangeboden. 

Hoogtepunten Orion-Delta Sport 24-26

Orion-Delta-Sport-ZNO161127BD

Samenwerking

Volgens Orion-aanvoerder Arno Riemens is samenwerking tussen de Zeeuwse clubs de enige manier om het handbal levend te houden. Zo heeft EMM uit Middelburg al een samenwerkingsverband met Olympus uit Vlissingen (combinatieteam bij de vrouwen) en Delta Sport uit Zierikzee (uitwisselingsverband).

Geen fusies

Trainer John Jansen van Delta Sport, die al veertig jaar in het vak zit, vindt niet dat clubs moeten gaan fuseren. "Je moet in Middelburg, Vlissingen, Goes en Zierikzee handbalclubs houden."

Leuke sport

Volgens routinier Jean-Marie Toubiana (Orion) komt het goed. "Er is wel toekomst voor de handbal. Het zit hier vol en het blijft toch een leuke sport om te kijken."