Ex-prostituee schrikt nog bijna elke nacht wakker

Prostituee (archief)
Prostituee (archief) © OZ

Wakker schrikken

MIDDELBURG - Het slachtoffer, inmiddels 19 jaar oud, heeft nu een goede relatie, maar regelmatig schrikt ze 's nachts wakker. Via haar advocate eiste ze 12.000 euro schadevergoeding voor niet ontvangen inkomsten en 25.000 euro aan smartengeld.

Op vakantieparken en in auto's

De gedwongen prostitutie zou plaats hebben gevonden van 9 november tot 1 december 2014. Volgens het voorgelezen feitenrelaas betrof het seks in vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand, in woningen in Middelburg en Vlissingen en in auto's tijdens zogeheten car-dates.

— Marcel Decraene (@marceldecraene)
">
Verdachten ontkennen
Het slachtoffer, dat toen 17 jaar was, had meerdere malen onbeschermde seks met klanten. Ook zou ze door een van haar pooiers zijn verkracht. Een man van 21 jaar uit Goes en een man van 27 jaar uit Velp die maandagochtend voor de rechter stonden op verdenking van mensenhandel en seksuele uitbuiting ontkennen het slachtoffer gedwongen te hebben tot prostitutie. 
Lees ook: Eerste verdachten in grote Zeeuwse zedenzaak voor de rechter

Zeeuwse klanten
Donderdag, vrijdag en donderdag 8 december komen de veertien verdachten aan bod die klant zouden zijn geweest bij het meisje, dat door het Openbaar Ministerie wordt omschreven als 'kwetsbaar'. Op een na komen al deze klanten uit Zeeland.