Treinreis Randstad gaat nog iets langer duren

Treinreis Randstad gaat nog iets langer duren
Treinreis Randstad gaat nog iets langer duren © OZ
Trein
Trein © Omroep Zeeland

Spoortunnel

OOST-SOUBURG - De rails in de Willemstunnel moeten worden vervangen. Dat is de spoortunnel ten zuiden van station Rotterdam Centraal, waarin ook station Rotterdam Blaak ligt.

Vertraging

Op werkdagen rijden de treinen vanuit het zuiden door tot station Rotterdam Centraal. Maar omdat er vaker wordt gestopt op tussengelegen stations, moeten reizigers rekening houden met een vertraging van 15 tot 30 minuten.

Bussen

Tijdens de weekenden rijden de treinen vanuit Zeeland niet verder dan Zwijndrecht. Wie in Rotterdam moet zijn kan vanuit Zwijndrecht verder reizen met bussen van stadsvervoerbedrijf RET. Voor reizigers met verdere bestemmingen richting Den Haag, Amsterdam of Utrecht staan in Zwijndrecht NS-bussen klaar. Die brengen passagiers dan naar station Rotterdam Alexander (richting Utrecht) of station Schiedam-Rotterdam West (richting Den Haag en Amsterdam). 

Dienstregeling

De werkzaamheden worden uitgevoerd van 3 tot 18 december en van 7 tot 22 januari. Midden in de eerste periode, op 11 december, gaat de nieuwe dienstregeling van NS in.
(Luister hier naar een interview met Inge Rijgersberg van de NS)
ITEM werkzaamheden NS