Meeste fietsen worden gestolen in Middelburg (video)

Meeste fietsen worden gestolen in Middelburg (video)
Meeste fietsen worden gestolen in Middelburg (video) © oz
middelburg meeste fietsdiefstallen

Gestolen

MIDDELBURG - In de afgelopen zes jaar werden er in Middelburg 2661 fietsen gestolen, dat zijn er 56 per duizend inwoners. Dat is flink meer dan het Nederlandse gemiddelde van 38 per duizend inwoners. 

Onder het gemiddelde

Over de hele provincie bekeken valt het mee ten opzichte van de rest van het land: alleen Vlissingen zit met 49 gestolen fietsen per duizend inwoners ook boven het landelijke gemiddelde. Alle andere Zeeuwse gemeenten zitten onder het gemiddelde.
Fiets op slot
Fiets op slot © OZ
ITEM Middelburg meeste fietsen

Minste

De minste fietsdiefstallen werden gemeld in de gemeente Borsele. Dat waren er 95 in zes jaar tijd, dat komt neer op 4 per duizend inwoners. Ook Tholen en Sluis zitten ver onder het landelijke gemiddelde, daar werden 12 fietsen gestolen per duizend inwoners.

Koplopers

RTL heeft alle ruim 12.200 buurten in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat in maar 1 procent van alle buurten meer dan een kwart van alle fietsendiefstallen worden gepleegd. De absolute koplopers zijn de stadscentra van Nijmegen en Enschede. Daar worden gemiddeld drie fietsen per dag gestolen.

Aangifte

Het gaat om de fietsdiefstallen die gemeld zijn bij de politie. De diefstallen waarvan geen aangifte is gedaan zitten daar dus niet bij. Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek gebeurt dat in 30 procent van de gevallen.