Zeeland wordt wakker: Brand, vuurwerk en Tupperware

Zeeland wordt wakker: Brand, vuurwerk en Tupperware
Zeeland wordt wakker: Brand, vuurwerk en Tupperware © OZ
© Provicom

Zeer grote brand

OOST-SOUBURG - In een appartement op de hoek van de Doctor Ottestraat en de Singel in Vlissingen is dinsdagavond een grote brand uitgebroken. De brandweer rukte rond 19.00 uur met meerdere voertuigen uit om de brand te bestrijden. De brand woedde op de bovenverdieping. Alle mensen die in het pand aanwezig waren hebben het op tijd kunnen verlaten. 
© Omroep Zeeland foto: André Vermeulen

Vuurwerk

Na Goes, Reimerswaal en Vlissingen krijgt Middelburg dit jaar ook een vuurwerkvrije zone tijdens de jaarwisseling. Daarmee heeft Zeeland naar verhouding meer vuurwerkvrije zones dan in de rest van Nederland. Middelburg wil het vuurwerk verbieden op de Vlasmarkt, omdat het daar tijdens de vorige jaarwisseling goed mis ging. Een gevel van een van de panden aan de Vlasmarkt raakte daarbij zwaar beschadigd. 
© OZ
Tupperware
Het afscheid viel haar zwaar. Na dertig jaar gaf Bep Maarsman uit Oost-Souburg haar laatste Tupperware-party. Ze wilde eigenlijk niet stoppen, maar door kleine gezondheidsklachten heeft ze toch besloten de bakjes aan de wilgen te hangen. 

Weer

Vandaag schijnt de zon volop. De dag start koud, maar de zwakke tot matige wind draait naar het westen en zo stroomt er geleidelijk zachtere zeelucht binnen. Het wordt vanmiddag 5 tot 7 graden en de bewolking neemt dan geleidelijk toe. Vanavond en vannacht koelt het af tot tussen 1 en 4 graden.